Jóga

Sokan sokféle motivációval vágnak bele a jógába: van, akinek a dereka fáj, van, aki belső csöndre vágyik, van, akinek elege lett a stresszből és az állandó rohanásból. Olyat is ismerek, aki szeretett volna egészségesebb, hajlékonyabb, erősebb és karcsúbb testet. 

Bármiért is jönnél el hozzám, a jóga nagyon jó eszköz ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Az is lehet, hogy a céljaid közben megváltoznak majd, de nem baj. Biztosan kiegyensúlyozottabb és egészségesebb leszel  a segítségével. 

 

Csák Gergely kobrapóz jóga
jóga leborulás

A jógaórák helyszíne

Párbeszéd Háza
1085 Budapest, Horánszky utca 20.

 

A jógaórák időpontja

Kedd, 16.30 – 17.30

 

Hozz magaddal

Saját jógamatracot és kényelmes, lenge ruhát, amiben könnyen tudsz mozogni.

 

 

Csák Gergely jógaoktató gerinccsavarás

Gerincjóga

Minden jóga gerincjóga, hiszen a jógaórán nagyon sokat foglalkozunk a gerincünkkel. Csak nem mindegy, hogyan. A gerincjóga azért hasznos, mert kezdőbarát és preventív: az ászanákat úgy válogattuk össze, hogy életed első jógaórája is kellemes élmény legyen.

Hatha jóga

A hatha jóga több ezer éves múltra tekint vissza, ez egyfajta mozgás- és filozófiai rendszer. A “ha” szó a Napot jeleni, a “tha” alatt a Holdat. Azaz a hatha jóga a Nap és a Hold, a prána és apána (energiák) egyesülése. A hatha jóga nem cél, hanem a célod felé vezető eszköz.

Irodai jóga

Az irodai jóga – mint a neve is mutatja – arról szól, hogy a sokat ülő, álló munkatársak hetente egyszer-kétszer átmozgassák magukat és így tartsák karban az egészségüket, leginkább a jóga ászanáinak segítségével. Még home officeban is lehet csinálni.

Sallangmentes és önazonos jógaórákat tartok. Semmi negédes gügyögés, meg ezoterikus bullshit. Nem tartom magam megvilágosult gurunak, inkább úgy gondolom, hogy a jóga gyakorlása örömöt okoz, segít megőrizni az egészségemet (lelkileg is) és örömöt okoz az is, hogy ezt megoszthatom másokkal. Sallangmentes, mert tőlem nem fogsz fellengzős-ezoterikus „bölcsességeket” hallani – nálam maga a gyakorlás, a személyes tapasztalat, a közös befektetett energiánk és időnk hozza el a jóga pozitív hatását. 

„Gyakorolj, a többi jön magától.” 

Sri K. Pattabhi Jois

Egészen profán módon kerültem a jóga világába: fájt a derekam. A legtöbb embernek fáj a dereka, elfogadja, aztán addig fáj, amíg egyszer csak meg kell műteni. Én egy ismerősöm unszolására elmentem gerincjógára.

A jóga előtt sokfajta sportot kipróbáltam. Kezdetben úsztam, aztán belefogtam az aikidóba. Annyira elbűvölt ez a filozófia és mozgáskultúra, hogy mostanra aikido-edzéseket is tartok.

Szerencsére, jó helyen kezdtem el jógázni, tapasztalt oktatóktól tanulhattam – a Mandala jógastúdióban. A jóga egyszerre segített a derékfájásom elmulasztásában, a stressz kezelésében és nem utolsó sorban megismertem önmagam is – egy kicsit jobban. Azóta is folyamatosan képzem tovább magam, workshopokra és tanfolyamokra járok. Mostanra a derékfájásom elmúlt, a jóga viszont maradt és úgy érzem, maradni fog örökre. Nem kis örömöt okoz nekem és ez az az öröm és a kis tapasztalásaim, amit át szeretnék adni a jógaóráimon.

Csák Gergely jógaoktató gerinccsavarás

Legyél jól jógával! 

Érezd jól magad a bőrödben!

Nem oktatok a hagyományos értelmben jógát: magam is gyakoroló vagyok, de maximálisan figyelembe veszem a velem együtt gyakorlók igényeit és adottságait. 

Tapasztalataim szerint egy fontos dolgot kell szem előtt tartanod: hogy ráállj a jógamatracodra és gyakorolj. Onnantól pedig minden csak jobb lehet, a gyakorlás után türelmesebb, nyugodtabb leszel a nap hátralévő részében és jobban tudsz koncentrálni is. 

Az a lelki egyensúly, lelki erő, amit rendszeres gyakorlással felépítesz, ott marad neked életed végéig. Könnyebben meg tudsz birkózni majd a mindennapokkal, könnyebben fogadod el és oldod meg a problémákat. 

Nem kell hajlékonynak lenned.

Azt mondják az okosok, hogy aki lélegezni tud, az már tud jógázni és én is ezt a filozófiát vallom. A jóga mindenkié és mindenki örömére szolgálhat. A testépítők sem úgy mentek el gyúrni, hogy eleve erősek voltak, neked sem kell hajlékonynak lenned ahhoz, hogy jógázz. Elég, ha eljössz az óráimra! 

Attól különleges, hogy hétköznapi.

Hogy mitől különlegesek az óráim? Nem lebegek 20 centivel a föld felett, pont olyan hétköznapi ember vagyok, mint te. Néha még fáj a derekam, beáll a hátam nekem is. Pontosan tudom, mit érez valaki, amikor a derékfájásról, stresszről panaszkodik: az én életem se könnyebb. Egyszerűen csak a jóga segítségével jobban veszem az akadályokat. Próbáld ki, hogy időt és energiát szánsz magadra, a gyógyulásodra, a saját kis problémáidra és én segítek mindezt megvalósítani. 

Biztos anatómiai tudással és több oktatói diplomával rendelkezem.

Régóta gyakorlok és tartok jógaórákat, ha eljössz hozzám, biztos lehetsz benne, hogy nem tömöm a fejed felesleges ezoterikus bölcsességekkel, viszont annál nagyobb figyelmet fordítunk az anatómiailag pontos ászanákra, a légzőgyakorlatokra és a relaxációra. Szerintem a jógának az a célja, hogy kiüresedjen a fejed, ne zakatoljanak a gondolatok és az elméd mellett a tested is ellazuljon, megerősödjön.  

Cím

Párbeszéd Háza

1085 Budapest,
Horánszky u. 20, 

Telefon

(20) 9-654-298

Email

gergely.csak @ gmail.com

Küldj üzenetet, jelentkezz be!

15 + 6 =